ZOEKEN OP MAAT

Veel mensen dromen ervan om ooit een woning in Frankrijk te kopen, om er de vakanties door te brengen of er zelfs permanent te gaan wonen. Velen van hen zijn ook daadwerkelijk op zoek naar een woning. Er komt heel veel bij kijken en er is heel veel onduidelijk: wat zoek je precies, aanbod door Nederlandse en Franse makelaars en Franse notarissen, regionale verschillen in prijzen, landschap, bouwstijl en mentaliteit en wat past er het best bij je, verwarrende en onbegrepen regelgeving, wie is betrouwbaar en wie niet etc. Niet per definitie is dan ook de zoektocht naar het droomhuis succesvol. Wat als een droom begon, kan eindigen in een nachtmerrie.
Om een ieder bij het vinden van zijn droomhuis te kunnen helpen, heeft VieVaFrance dé methode "zoeken op maat" ontwikkeld. Deze unieke werkwijze levert zeer goede resultaten: in 80% van de gevallen heeft de eerste keer zoeken al succes.

Voor wie is deze methode bedoeld?
De methode is bedoeld voor hen die:
- geen tijd of geen zin (meer) hebben om zelf te zoeken;
- geen of een beperkte toegang hebben tot moderne communicatiemiddelen als internet of het gebruik daarvan niet voldoende beheersen;
- de Franse taal niet of onvoldoende machtig zijn;
én natuurlijk voor hen die:
- zonder extra kosten graag goede begeleiding van en bemiddeling tijdens de aankoopprocedure ontvangen (zie 'Aankoopbegeleiding').

Hoe werkt het precies?
Op een eerste verkennend gesprek - meestal telefonisch - over uw wensen, volgt een uitgebreid 'intake'-gesprek. Tijdens deze bijeenkomst die meestal bij u thuis plaatsvindt, komen de volgende zaken aan bod:
- uw wensen, deze worden geïnventariseerd en besproken in het licht van de regionale verscheidenheid in landschap, klimaat, bouwstijl en kostprijs;
- een overzicht van alles wat samenhangt met en voorkomt uit de aankoop en het bezit van onroerend goed in Frankrijk, zoals de aankoopprocedure, de rol van makelaars en notarissen, aankoopvorm (bv. SCI, eigen naam), financiering en hypotheek, ontbindende voorwaarden, verplichte onderzoeken etc., plus value belasting bij verkoop, erfrecht en successieplanning (het Franse erfrecht is van toepassing op de onroerende zaak), fiscale aspecten, etc.;
- de methode "zoeken op maat";
- wat VieVaFrance voor u kan betekenen.

In gezamenlijk overleg wordt bepaald wanneer u naar Frankrijk kunt reizen om onroerende zaken te bezichtigen. Ongeveer drie weken daarvoor begint VieVaFrance met het zoeken van objecten die voldoen aan uw wensen. Het gebied wordt volledig uitgekamd via verschillende media en bestaande contacten, en worden geschikte panden geselecteerd, makelaars gecontacteerd, informatie verzameld en aan u toegestuurd. U kiest zelf de panden die u wilt bezichtigen en wij verwerken uw keuze in een duidelijk programma van bezichtiging.

In Frankrijk wordt u ontvangen door lokale makelaars of door regionaal opererende medewerkers van VieVaFrance. Ter plekke documenteert u de goederen zo goed mogelijk (film, foto's, opvallende zaken, omgeving etc.) zodat u thuis in Nederland de zaken nog eens rustig kunt nalopen of specifieke vragen aan ons kunt stellen en voor ons kunt illustreren.

Wanneer u belangstelling heeft voor een object, dan verzamelt VieVaFrance daarover zoveel mogelijk aanvullende informatie en gegevens opdat u weloverwogen en gefundeerd een beslissing tot aanvang van de onderhandelingen over eventuele aankoop kunt nemen. In feite begint hier een ander traject: begeleiding van de aankoop. Hierop wordt elders ingegaan (zie 'Aankoopbegeleiding').

Mocht het gebeuren dat u tijdens de eerste bezichtigingronde geen pand vindt dat aan uw wensen voldoet, dan zal een evaluatie plaatsvinden waarbij op grond van de opgedane ervaringen opnieuw kritisch naar de wensen zal worden gekeken. Indien de methode bevalt dan zal een tweede zoektocht en bezichtiging worden gepland. Het proces begint weer opnieuw.

Netwerk van partners
VieVaFrance is vanaf haar oprichting druk doende met het opbouwen van een omvangrijk netwerk van partner-makelaars. Bij elke zoekopdracht komen er weer nieuwe bij. Zo weten we welke makelaars bereid zijn incidenteel of permanent samen te werken en dat we objecten in hun portefeuille aan onze klanten kunnen aanbieden in het kader van een zoekopdracht.
Als gevolg van de toetreding tot de FNAIM - Fédération Nationale de l'Immobilier - (zie 'Onze organisatie') is onze reikwijdte enorm toegenomen: meer dan 9.000 partners en een keuze uit wel meer dan 100.000 objecten.

Heel Frankrijk
De methode - al dan niet in combinatie met begeleiding van de aankoop - is toepasbaar door heel Frankrijk.

Het gewenste object centraal, niet de partner
Centraal in de werkwijze staat het vinden van hét object dat voldoet aan de wensen van de klant. Er wordt dus tijdens een zoekopdracht niet primair gekeken naar wie onze partners zijn, maar naar de objecten die op dat moment te koop zijn in een bepaald gebied en voor een bepaalde vraagprijs.

Kosten
VieVaFrance streeft ernaar de kosten zo laag mogelijk te houden. In de meeste gevallen kan voor u worden gezocht zonder dat dit tot extra kosten voor u leidt. Verder werkt onze organisatie volgens het principe "no cure, no pay", wat kort gezegd inhoudt dat wij pas een vergoeding krijgen als u uw pand daadwerkelijk hebt gekocht.

Exclusiviteit
Vanwege de specifieke werkwijze die heel intensief en tijdrovend is, beperkt VieVaFrance zijn inzet tot die klanten die exclusief met ons bureau willen werken. Dit geeft voor u  één centraal aanspreekpunt (uw eigen aankoopmakelaar) voor de complete aankoopprocedure, voor ons beiden rust en voor onze medewerkers meer zekerheid op een vergoeding. Een win-win situatie dus voor alle partijen.

Vertrouwen als uitgangspunt
De samenwerking is gebaseerd op vertrouwen. Er worden geen contracten getekend waardoor u aan ons verplicht bent. U kunt dan ook te allen tijde de samenwerking met ons opzeggen.

Aankoopbegeleiding
Na het vinden van uw droomhuis, gaat het "zoeken op maat" geruisloos over in "begeleiding van de aankoop". En dit zonder extra kosten. Onze dienstverlening op dit gebied is omschreven op de pagina "Aankoopbegeleiding". U bent uiteraard ook vrij om een andere intermediair voor deze begeleiding in te schakelen.

Meer informatie?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over "zoeken op maat" of voor een verkennend gesprek. Wij zijn u graag van dienst!

Terug of verder naar: 
- Onze diensten
Zoeken op maat
-
Aankoopbegeleiding
-
Overige diensten
Verkoopbegeleiding


© 2019 VieVaFrance - Intermediairs o.g. in Frankrijk ~ Cannenburg 7 ~ NL - 3772 BG Barneveld
Tel./fax 0031 342 42 07 58 ~ Mobiel 0031 6 15 02 68 96 of ...97 ~ info@vievafrance.com ~ Realisatie NCA